Party like it's 1676?

I aint passin' no judgement on anybody right now, men är det bara jag som tycker det är fascinerande hur varje gång någon uttalar sig småkritiskt om Islam, målar en gubbe nånstans och kallar honom Mohammed eller ifrågasätter ett muslimskt lands sätt att t ex hantera kvinnor så tar det bara dagar så har de som yttrat sig fått något av dessa tre ting riktat mot sig;

1. Protester i form av demonstrationer som kräver förbud mot det ena och andra, mer lr mindre att man inte får vara kritisk mot Islam.


2. Mordhot.


3. All of the above.Nu är det då dags igen. "Lars Vilks mordhotad. Konstnären bakom teckningen av Muhammed" och "Demonstrationer mot Muhammedhundar" går att på DNs nätupplaga.
Är det bara jag som tycker det är ganska tragiskt? Att det på fullt allvar inte finns någon tolerans någonstans? Tänk om vi alla skulle lacka ur sådära för minsta lilla och deklarera att någon är "Haram" bara för att de uttrycker sina åsikter?

Jag är ganska handfast mot sådana här saker. Givetvis får de lov att demonstrera, det är deras rätt! Men att kräva att det ska vara förbjudet att kritisera Islam och avbilda Muhammed? Nej då är de ute på hal is.
Jag är för ett samhälle där alla blandas med alla. Tyck vad ni vill, tro vad ni vill, älska vem ni vill! Men respektera de grundlagar och förordningar vi har, etablera en förståelse för landets historik och värdegrund. Och om detta inte passar så tror jag inte någon av de svenska skattebetalarna skulle ha någonting emot att bekosta en ekonomiklass biljett tillbaka till deras föregående land.

Det är faktiskt inte så svårt att förstå! Se det såhära; du blir bostadslös och du frågar om du kan få bo hos din vän. Din vän låter dig givetvis bo hos honom. Men väl där börjar du direkt diktera saker och ting. Han får inte lov att använda vänster sida av kylskåpet för där ska Bara din mjölk stå och den får inte lov att blandas med något annat! Du kräver att alla bilder på Träd tas bort för att de kränker dig grovt! Och om din vän tar upp en diskussion med dig om det hela så hotar du att döda honom.

Låter detta normalt? Nej det gör ju inte det eller hur? Hur svårt ska det då vara att förstå att vi måste börja sätta ner vår Fot!

Är det konstigt att främlingsfientliga partier som t ex Sveriedemokraterna får allt fler röster när politiker verkar bry sig mer om vi betalar 0,3% moms på en glass eller 0,5%. Socialdemokrater som Moderater verkar driva sin politik i syfte att öka rasismen i Sverige, och om så inte är fallet bör de agera SNART. För Sverigedemokraterna och andra som dem tar fart, och vi måste se upp annars går det illa.


Jag vill ha en egen kudde....

..som jag kan sova påååå *sjunger*.

Ja, vi får se om jag flyttar i dagarna då! Kan ju funka rätt bra tror jag! Och sen är det i värsta fall att vänta till efter nyår för något Helt eget, time will tell!

image48
Jag har hittat en ascool bok jag ska köpa!
Nerve.com säljer "Position of the Day" hihi!
Jag diskuterade sexböcker med Sanna idag och jag kom fram till att jag finner det ganska löjligt att köpa en bok om hur man förbättrar sitt sexliv. Seriöst, är det så farligt att Prata med varandra? "Ehm älskling,... that's not it !" eller "Jag älskar dig, men snälla, inte med tänderna!!". 

Jag är en stark förespråkare av mer sexuell kommunikation! Allt blir så mycket bättre! Plus man känner sig tryggare med varandra, det är faktiskt inte så svårt. Bara att öppna munnen! (no pun intended) 


Nu till nånting helt annat; varför kan jag inte sluta nynna på "Hava Nagila"? Hela dagen har jag haft den i skallen. T.o.m. tagit några danssteg då och då! Jag är ju inte jude? Hm, jag tror jag var det i mitt förra liv dock.!. Jag har ju trots allt näsan.

Oh. en uppdatering.
Kaninen från igår hette tydligen inte Ella, utan tydligen Bella! Och vi gick för att lämna tillbaka kaninen och påpeka till grannen att ha kaninen kopplad (inburad?) för att den äter upp grannskapets blommor. Men vi möttes av ett ganska gulligt iranskt äldre par som inte kunde ett ord svenska, lite gulligt, men hjälpte inte vår sak riktigt. Allt vi fick ur dem var; *glädjetjut* Bella!! Bella! *mer glädjetjut* Irani! Irani! *peka på sig själva* Bella! *glädjetjut*.
Vi gav tillbaka Bella och gick hem.

Gissa vem som kom på besök i vår trädgård i eftermiddags? Ingen mindre än Bella *suck*.
Grannskapet börjar tala om att kalla in skyddsjägare, vilket jag tycker är ganska tråkigt men kaninen förstör verkligen allt.


Nej nu är klockan alldeles för mycket, jag ska nog gå och lägga mig i min uppfällbara extrasäng och krama min hyrkudde. Det hade varit väldigt trevligt med kramsällskap, men hon gör nog nånting mycket viktigare nu än att krama mig! ;-)

.. Hava Nagila, hava nagila *dansar iväg in i mörkret*


Bilddagbok, vuxenlivet och vilda tamkaniner

Jag har nu startat min bilddagbok. Det känns bra, trots att jag hatar designen med passion. Har lagt upp lite bilder redan och jag tror faktiskt jag kommer hålla uppdateringarna någerlunda frekvent.

Jag har insett att det enda rätta att göra i Malmö är att köpa sin lägenhet, så om jag inte får ett väldigt attraktivt förstahandskontrakt någerlunda snart så blir det nog omstrukturering av planerna och köpa en liten fin lägenhet istället, det är väl sådags ändå. Det blir ju bara dyrare för var dag som går känns det som.
Hittade en galet underlig lägenhet i Västra Hamnen. 14 m2. Fullt seriöst också. Vem FAN bor på 14 m2??! Helt sinnessjukt, va i helvete bygger man lägenheter på 14 m2 för?! Panndöa jävla arkitekter. suck.


Imorse fick vi påhälsning av Ella.
Ella är väldigt tjock, hon ser allmänt butter ut och har oproportionerligt stora öron. Och hon rynkar på nosen alldeles för mkt. Ändå är Ella väldigt söt. Hon satt och åt på grannens blommor när broren min fångade in henne med en morot.
Ella är en vädur.
Grannen som äger Ella tycker det är helt okej att hon springer lös i området, vilket då alla andra grannar här tycker är fullständigt retarded då en vädur kan försvara sig mot rovdjur ungefär lika bra som en sten. (Notera att de är en väldigt död sten....)
Så nu har vi väduren Ella i uteburen. Jag tror hon trivs. Men ikväll ska hon lämnas tillbaka till sin ägare, som antagligen blir besviken att hon fortfarande lever. Vad annars kan finnas för motiv att släppa ut kaninen än att den ska bli uppäten? Men Molly lär uppskatta det, då blir hon åter igen den enda kaninen i familjen Teixeira-Weidenholm.

 Fröken Ella

 Fröken Molly


Så va fint väder! Åh, jag vill gå en promenad och äta glass me nån mysig, någon som känner sig manad??

And so began his new life...!

Yeap. Nytt liv deluxe!

Senaste veckan har Malmö Festivalen tagit mestadels av min vakna tid. Många konserter, många goda matupplevelser och trevligt umgänge i goda vänners lag!

Det finns nu två galleri för mina vänner att kika lite på hur de senaste två dagarna (idag ej inkl) spenderats.

http://www.amerikat.se/malmo Sista kvällen på Malmö Festivalen med The Ark konsert
http://www.amerikat.se/tygelsjo Grillning hos Sanna i Tygelsjö.Nu skall jag vara barnvakt i några timmar, och ikväll är det Simpsons The Movie som gäller med Cello! Ser man fram emot.


Och nu ser jag visst att Carolina Klyftpotatis vunnit guld,. får man väl gratulera. Fast jag måste säga att jag inte förstår hypen över sporten i Sverige.  Vad fyller t ex Spjutkastning för funktion numera? aja,. de är väl jag som inte är som alla andra.


Stulen lista

Jag stal från Elsa-G's blogg en rätt intressant lista:

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense. No cheating!


Will it be ok? Hot stuff - The Pussycat Dolls (Nicole S.! *dregla*... lite kändiskär är man väl!)

How are you feeling today? Around in Circles - Kaos and Ce.el (Tja. inte helt fel väl?)

How do your friends see you? 3x5 - John Mayer (O.o)

Will you get married? With a little help from my Friends - Joe Cocker (hahah! kan riktigt se den BÄRA mig till altaret! ja vill inte gifta mig ju!)

What is your best friend's theme song? World War 3 - Pharooahe Monch & Shabaam Sahde (hmm)

What is the story of your life? I'll Do anything - Jason Mraz (Tja. inte helt fel faktiskt!)

What was high school like? Sweet Dreams - Marilyn Manson (Yeah, it was sweet wasn't it Marilyn?)

How can you get ahead in life? Ikebana - Kevin Shields (..okej..sure.. lr nåt)

What is the best thing about your friends? Heaven & Earth - Kitaro (Heh, de stämmer! Antingen är de änglar eller djävlar)

What is tonight going to be like? a lack of color - death cab for cutie (naaah.. A lack of color? så boring)

What is in store for the remainder of this weekend? - MVH Timbuktu & DAMN (.fråga inte mig?!)

What song describes you? Det går bra nu - Petter (Haha! Ja Lätt! *gör westside tecken framför min Feta Hummer H2 me Feta bling-rims)

How to describe your grandparents? På Nära Håll - Kent (,...)

How is your life going? Move on - Music from The O.C (Jag movar on ja, men från vad?)

What song will they play at your funeral? Never No More - Patsy Kline (hah! faktiskt bra ju! den e fiin)

How does the world see you? Dynamit! - Timbutku feat. Peps Persson (YEAH! *Stolt*)

Will you have a happy life? Dirty Harry - Gorillaz (Betyder det att ja kommer bli arg, bära för stor revolver och be folk att göra min dag?)

What do your friends really think of you? It'll be ok - Limp Bizkit (haha. "Han blir väl normal nån ggn)

Do people secretly lust after you? On The Subway - Lost In Translation Soundtrack (!Åh! Ja har alltid velat bli åtrådd i tunnelbanan! va kul)

How can I make myself happy? Sanitarium - Jesper Kyd (jaha, tack för den!)

What should you do with your life? Trashin' the Camp - Phil Collins Tarzan Soundtrack (Going apeshit on everybody är alltså rätt väg att gå)

Will you ever have children? Freedom Come, Freedom go - Hits of the 60's (HAHA! SÅ ball!)Jag har typ inte skrivit nån blogg på HUR länge som helst, katastrof. Suck. I Suck! Men de har vart så mycket att göra faktiskt! ... johoo!! faktiskt!

jag ska nu passa Klara lite! Sötaste 1.5 åringen ever! ..ah! Crap!! Hon har fått tag i ett kex ! *poff*