Going Apeshit on our asses....

Ibland slår det slint i skallen på en. Olika människor reagerar olika på en icke-substansbetingad snetändning; en del kastar något av porslin eller glas in i väggen. Andra beväpnar sig med en Glock och har systematiskt ihjäl 32 personer på sin skola.

Idag har vi en av de förstnämnda typerna här i vårt bygge. Nånstans på Marina Pointe springer det omkring en halvpsyko person som skriker och kastar saker från balkongerna.
Så i skrivande stund håller man sig inne, man vill inte möta en spritt språngande galning som kastar ned en från tredje våningen.

Från en sak till en annan; Min lärare, Darryl Ogata, är just nu i Tokyo. Jag anser detta vara ytterst orättvist. Jag vill också till Tokyo! Varför inte jag?! *snörvla* Jag får stanna i USA och trycka i mig tröst donuts!

Dounut! Donut! hur du ?n vill stava det, lika god f?r det!

Och åter igen från en sak till en annan; jag blev mer eller mindre kallad jävla invandrare på amerikanska häromdagen! Och givetvis inte av en utbildad amerikan. The Story:
Jag skulle handla vin nere på Ralph's (typ ICA Supermarket), i kassan frågar tösen mig "Do you have ID?", vilket jag blev superpaff för. Så jag konstaterar att "Nej, jag har inte ID med mig, men min vän kan köpa det istället. Han har ID". Då reagerar både kassörskan och nerpackaren (ja, de har folk som packar ner dina varor åt dig) "What? No you cant do that! The one who pays have to be the one with the ID". Jaha? tänker jag och ger Mårten 10 Dollar, samt säger "Well, He is the one paying!". Dessa två nervösa typer vägrar, skakar på huvudet och säger att de absolut inte går. Varpå jag accepterar att de inte vill sälja vinet och säger "This country and its frikkin rules".
Då går en kille i kön bakom igång och säger "It's for a reason man, its for a reason!". 

Notera att endast i ett land med IQ 13 kan man resonera som denna mannen gör, och get away with it.
Du får inte lov att handla vin om du är under 21. Men att ta körkort som 16 åring, köpa vapen över disk och röka majja nere på Venice Beach är inte aaaaaalls farligt. Men vin är?

Jag tittar på mannen, får inte ut ett ljud. Vet han själv om hur korkat det lät? Vänder mig om och går, och då får jag orden "Get your Greencard" (eller något i den stilen)  slängda i ryggen på mig av Herr IQ 13.

Åter igen; Herr IQ 13, hur skulle ett Greencard hjälpa mig köpa ett Vin?! Jag hade fått lov att jobba var jag velat, men de hade fortfarnde trott jag var under 21 om jag inte haft ID!

USA är som man tänker sig i Sverige. En ganska stor majoritet är inte helt begåvade, de är givetvis inte helt borta, men de är en annan typ av utbildning här. Men en del har verkligen lämnat grinden helt öppen och har inte en enda ponny hemma alltså! IQ 13 mannen är då en av dessa. Ju mer söder man kommer, ju fler ponnys har flytt fältet.

Nu tänker jag ta mig en måltid av något slag! Må väl kära vänner!
PS:
http://www.amerikat.se  har lite uppdateringar. Ett nytt bildgalleri, inte vidare fancy men iaf, och ett videoklipp! Enjoy!

Kommentarer
Postat av: Elinor

Usa verkar vara exakt som jag har tänkt mig..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback