Dummare idag än då

På femtiotalet förstår jag. Med reklamfilmer som detta så vem skulle kunna veta att cigaretter var djävulens avkomma?Men vad har folk för ursäkt idag? "Jag visste inte" har inte fungerat på minst 25 år, och allting annat är bara pure bullshit.
Rökare idag är retarded. Så enkelt är det! En del röker pga. grupptryck hävdar dem, andra för att de tycker "det ser coolt ut" och sist men inte minst har vi dem som röker för att de tycker det är gott.

Grupptryck : Grow a fucking pair of Cahonas för helvete! Jag har väl för fan också råkat ut för grupptryck inte fan har jag rökt för det. Weak bastards.

Ser Coolt ut: Wow! Att vara så osäker på sig själv att man måste försöka se cool ut i allt man gör. Patetiskt. No really, it is!

Tycker det är Gott: Tja, kan vara för att DU RÖKT SÖNDER DINA SMAKLÖKAR OCH FLIMMERHÅR! Pinsamt dålig förklaring! Tjära och Nikotin är fan inte gott.


Det skrämmande är att rökning ökar, tydligen speciellt bland unga tjejer. Katastrofalt oroväckande! We're breading a nation or retarded and weak individuals!


 I tell you This:
När jag ser en person röka förlorar jag en stor del av min respekt till denna person. Varför ska ja respektera någon som så uppenbarligen inte bryr sig om sin egen eller andras hälsa?

Nej fy fan för er. Grow a pair för fan.

Kommentarer
Postat av: Sara

Nej men tack Michel, älskar dig med. Vad sägs om att du inte bryr dig så mycket om vad andra gör då det inte berör dig. Och nu susar det runt små ettriga tankar i din hjärna "men det rör mig det skadar mig med"! well I ain't för jag undviker så gott det går att röka på andra speciellt om de inte röker. Men att du orkar, det handlar om människor som är tillräckligt vuxna att ta egna beslut och det är fan inte bara dom tre kategorierna och det är bisarrt att du ens tror att det är så. Att du tappar respekt för att någon röker är ju bara löjligt dessutom. Då kanske du ska se över din vänkrets för om rökning sänker respekten har vi andra du inte ens borde prata med.

2008-07-25 @ 16:17:22
Postat av: Michel

Rökning idag är endast (!) korkat. Det finns inga anledningar eller bortförklaringar, och ja det sänker min respekt för människan, period. Något alla rökare får stå ut med, folk kommer döma dem, som sagt det är inte 50 talet. Jag ser likadant på folk som dricker för mycket, som tar droger m.m.Tillräckligt vuxna för att ta egna beslut, ja det ifrågasätter jag inte. Jag ifrågasätter rökandet, skadligheten och behovet hos rökare att hävda sig som just rökare.Och du undviker det lika mycket som alla andra rökare, det är som att kissa i en pool för fan Sara =)Men för all del; lägg gärna fram de positiva aspekterna med att röka, vem vet! jag kanske reviderar min ståndpunkt då!

2008-07-25 @ 16:24:59
Postat av: Jennykines

Haha, va du hatar rökare! :)

Men eftersom alla rökare dör inom en snar framtid... så borde där inte finnas så många kvar snart ;DOch förresten, att unga tjejer börjar röka är mycket för att "dämpa sötsuget" och bli smala.. låter helt sjukt, men jag har läst det på massa ställen... INSANE!

Postat av: Jakob

Bra och ärligt skrivet tycker jag! Sen kan rökare försöka försvara sitt eget agerande, men inlägget visar ändå tydligt vad många känner.Jag vet att det kan vara svårt att sluta röka, men samtidigt blir jag skrämd, ledsen, förvånad och besviken när jag ser någon röka. Det är oroväckande att så många inte verkar bry sig.Sen kan jag hålla med om att det är oroväckande att inte fler människor bryr sig om klimatförändringarna också. Men om rökare kan sluta röka, kanske några miljarder människor börjar leva miljövänligt också? Då finns hoppet menar jag.

2008-07-27 @ 16:17:20
URL: http://jensplan.se
Postat av: elsa

oväntat va? hursomhelst. ska inte kasta mig in i den gamla rökningsdebatten, eller, lite kanske; vill inte dra alla över en kam ens med detta. rökning på ett visst sätt, fine, inte det smartaste valet de gjort men inget jag tänker slita av mig håret för.

Du vet att jag är likadan, ganska låg toleransnivå för "dumhet", "svaghet", etc. Men.. hm. Det finns sidor hos alla, inklusive dig (och inte minst mig), som teoretiskt får mig att "tappa respekten".. men det blir så ensamt och tråkigt svart-vitt då.

jag började läsa the Great Gatsby idag och den börjar såhär;

"in my younger and more vulnerable years my father gave me some advice that i've been turning over in my mind ever since. 'whenever you feel like criticizing anyone', he told me, 'just remember that all the people in this world haven't had the advantages that you've had.'[...] I am still a little afraid of missing something if i forget that, as my father snobbishly suggested, and i snobbishly repeat, a sense of the fundamental decencies is parceled out unequally at birth."så får man väl antagligen inte tycka, men det gör jag nog ändå, fast jag glömmer det med jämna mellanrum. självklart inte skrivet med detta sammanhanget i åtanke, men du har ibland en tendens att argumentera som att världen består av sex miljarder michels varav bara en har liksom fattat vad allt handlar om. jag med, nog därför det stör mig ;)2008-08-13 @ 14:51:22
Postat av: Michel

Elsa! Som vanligt vis och med skarp tunga!Ja, jag är svartvit i mitt skrivande, men mestadels mycket överdrivet för att det verkar som det är det enda sättet att få svenskar att reagera. Vi ska vara så eftertänksamma och lyhörda att vi glömmer bort att ha egna åsikter.Jag står fast vid att jag tycker rökare förtjänar lite skit och får tåla det, men du har helt rätt i att vi alla (Ja, jag inkluderad) har mindre vackra sidor, tur är väl det; sex miljarder Michels låter boring som fan,..

Men när det gäller svagheter som är psykologiska får man kanske vara lite mer försiktig och lyhörd, men när det gäller något som rökning, då tycker jag hårdhandskarna är på sin plats då det inte är ett genetiskt drag de föds med utan ett val de gjort någonstans i livet, och i likhet med droger så är det ett väldigt misslyckat val. Ur alla synpunkter, miljö, hälsa, allt!Riktigt bra citat dock, I like alot, yes.PS: Bloggen är svartvitt i layouten av en anledning ;)

2008-08-13 @ 21:04:01
URL: http://michel.blogg.se/
Postat av: elsa

welllll... så du tror inte att en människas motståndskraft mot något som, till exempel, grupptryck, ideal, vadän ursäkten är, har med psykologiska svagheter att göra? allt är psykologi. jag säger inte att folk inte kan hållas ansvariga för sina val, visst fan kan de det och det är ett dåligt val vem som än gör det. men är alla födda med samma förutsättningar när det gäller nånting? knappast.

2008-08-14 @ 02:01:02
Postat av: Michel

Fine, psykologiska aspekter ligger bakom det också, men jag tror inte riktigt på att det är SÅ svårt/krävande att motstå direkt skadliga saker här i livet. Faktiskt.Mina föräldrar både rökte och drack när jag var liten, och jag fick inte mer "gör inte såhär, det är fel!" propaganda i mig än vad vilken annan svensk liten unge får.Men jo klart, du har rätt. Dock har jag svårt att tro att jag är psykologiskt starkare än majoriteten svenskar är.

Jag tror det handlar om att vi inte uppmuntras att stå mer på våra egna ben istället för att vara en i flocken, men jo det har ju också med det psykologiska att göra. Samt uppfostran.

2008-08-14 @ 02:19:00
URL: http://michel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback