Alla lika, alla olika?

Varning: Generaliseringar förekommer i denna text. Meningar som "kvinnor är" och "män tycker" finns. Jag är inte tappad bakom en fiskvagn, jag vet att allt inte är svart och vitt. Detta är endast hur jag upplever och ser saker och ting. Jag vill inte ha kommentarer eller arga blickar för att jag använder mig av generaliseringar.Om det finns någonting jag verkligen har ett genuint intresse för så är det Kommunikation. Speciellt när det gäller kommunikation mellan två personer av motsatt kön! Ändå sedan jag var liten har jag facinerats över faktumet att tjejer aldrig verkar förstå vad man menar, och vice versa!

Under åren har jag ändå blivit ganska duktig på att urskilja vad töser egentligen menar och försökt anpassa mitt språk så att de förstår mig.
Men hur mkt jag än lär mig att anpassa mitt språk, att lyssna på rätt sätt, att göra det som förväntas men ändå vara någerlunda "spännande" så försvinner allt detdära rakt ut ur fönstret när jag finner någon jag tycker om.
Då blir jag helt enkelt Mig Själv. Och tro mig mina vänner,. att vara sig själv är bra, ENDAST om man kan göra det under kontrollerade former! Vilket jag är värdelös på när jag blir förälskad, jag blir mig själv  till 100%.

Citerat här under är ett utdrag från en blogg jag läser ganska ofta. Väldigt kul blogg! En rolig tjej som ofta skriver om en kille hon tycker är spännande och het. Att ha läst från "herregud vad het han är" och "undrar vad han tänker", " jag vill ha honom!" och en del andra lite mer grafiska uttryck vad hon vill göra med honom så läser jag nu:

"(.....) jag tyckte det var skitmysigt, jag tycker han är helt underbar, men jag får panik, han får inte tycka om mig för mycket för då kommer det bara bli jobbigt. Nu vred sig hela magen upp och ner ut och in. Han får inte säga för mycket för snabbt. Svimfärdig fan.
Det känns som att jag har spya i halsen... Varför reagerar jag såhär?? Jag vill ju träffa honom och så... men aja what the fuck... "
 
Förr hade jag nog bara blivit arg och skällt på något sånt här! Och klagat, klagat och klagat. Därefter sagt att jag aldrig tänker va mig själv för att ,. yadayadayada,.. men idag tänker jag inte det.

Utan idag tänker jag istället säga att för en gångs skull är det dags för töser att vakna upp och inse att killar inte är dessa mystiska fantasifigurer som är stora, starka och finns endast där för att behaga tösers behov av fantasier.
Vi har precis lika mycket känslor som er, och i det moderna sverige är vi fria att uttrycka oss och ventilera våra känslor, men däremot har de svenska kvinnorna inte kommit speciellt långt i denna aspekt. Vi förväntas fortfarande vara dessa stora, tysta och sexiga varelser som en ggn om året KANSKE kläcker ur sig något känsligt som får kvinnan att känna sig speciell då hon och bara hon har tillgång till hans känsliga sida.

Nej töser. Dags för lite utveckling från er sida också. De enda som förlorar på en sådan här inställning är Ni. För att runt om hörnet står en tös som kommit över hennes rädsla för manlig känslighet och när hon får tassarna på din kille, och han plötsligt får gehör för sina ord, tankar och känslor; Vem tror du han kommer välja?

Kommentarer
Postat av: Anonym

mkt bra och vääldigt sann blogg

2007-09-15 @ 13:00:01
Postat av: Michel

Kul att höra! =) Tack vem du än är mystiska kommentator!

2007-09-15 @ 14:23:58
Postat av: Markus

Det går att tycka och hålla med hur mkt som helst, men när det väl kommer till kritan är det få som lever upp till sina principer.
Människan är ett underligt djur ;)

2007-09-15 @ 17:45:48
Postat av: Michel

Just precis det som sållar ut de starka från de svaga. Vem som står fast vid sina principer när det väl gäller.

2007-09-16 @ 02:32:15
Postat av: Anonym

hahhahaa jag känner mig väldigt träffad :D men du måste komma ihåg att allt alltid är mera komplicerat en vad som står i mina texter (och jag måste bara förtydliga att han som nu helt plötsligt har börjat tycka om mig är inte han som jag hade sex med förut :P)

Postat av: Anonym

denna mystiska kommentator, som du uttryckte dej, är Linn gabrielsson ;)

2007-09-18 @ 11:27:39
Postat av: Michel

Linn!! Åh.! va kul! *studsa runt lite glatt*

2007-09-18 @ 20:56:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback