I Maffians Sverige

När vi jobbade i gruvor utan vare sig skyddsutrustning eller något som ens liknade skälig ersättning för det hårda arbetet, då behövde vi Facken. De gav köttets massor en röst och slagkraft! Bra! Underbart!

Det var då.

Idag har vi istället maffian. Beskydd mot pengar har länge förekommit, och vill man inte betala Fat Tony (eller i Malmös fall; Slobodan) så har stället mystiskt brunnit ned eller utsatts för annan skadegörelse. Illegalt? givetvis! Men det är ju maffian!
Men det finns en, i mina ögon, värre maffia. En maffia som inte tillåter system annorlunda än deras egna, en maffia vars metoder är som hämtade ur en dålig hollywood film, en maffia av fullständigt IQ befriade rödstrumpor som så ÖNSKAR att Sveriges arbetare åter var tillbaka i gruvorna, utan hjälm och utan pengar.
Men nu är det inte så, och nu är facken bara tragiska.

Senaste målet för Fackens maffia fasoner; Videomix Syd.  Anledning? Videomix har ett eget lönesystem och har inget kollektivavtal. Facken anser hans system vara dåligt, och kräver förändring. Företagaren bakom Videomix har uttalat sig att han är villig att förhandla men vill maffian lyssna? Nej givetvis inte! Han ska kuva sig helt enligt deras åsikt annars jävlar...! De har stoppat all godistransport från AXA Foods, mailat till andra leverantörer att de ska vänligen respektera deras beslut. Haha seriöst!? Skojar dom? "Vänligen respektera vårt beslut", är det bara jag som tycker den meninen är absurt ironisk?! Hörru, fackpamp på Handels, vad sägs om att Vänligen respektera Videomix Syd's beslut? Och om de anställda lider så jävla mkt av att ha ett bonussystem istället för ett OB system, då är det ingen som hindrar dem från att söka ett annat jobb, och jag LOVAR att butikschefen inte kommer se snett på dem för det. 

Nu får det för helvete vara slut på våra jävla rödstrumpors fullständigt idiotiska påhopp! Blockera butiker, stoppa transporter och gud vet mer de hittar på! 

Jag var medlem i facket i ca 5 månader. Jag bad dem respektera mina politiska åsikter (Fp) och därav inte skicka hem propaganda för diverse vänster ideologier i min brevlåda. Det vägrade dem. Jag fick tidning efter tidning hem, jag sa till igen, de sket i det och fortsatte skicka. Och sen när vi på Försvarsmaktens Högkvarter faktiskt behövde hjälp på allvar, när vår löneavdelning LJÖG om avtal, medvetet gick bakom ryggen på våra ombud och oss, krånglade till saker och fullständigt sket i vår löneförhandling, vad gjorde facket? De lovade oss att ta "krafttag" mot orättvisorna! Efter mötet mellan facket och vår löneavdelning blev vi tilldelade vårt protokoll för mötet; resultatet var fullständigt off the charts genomsyrad av inkompetens! På alla punkter hade våra fackliga kämpar inte haft minsta lilla att invända utan endast accepterat samtliga krav utan motargument, trots att vi hade delgivit facket tonvis med dokument som bevisade vår sak.

Mitt medlemskap upphörde omgående, föga förvånande.

Vi behöver nya fackliga organisationer, icke partipolitiskt bundna, helst helt opolitiska rakt igenom. Som bedömmer situationer utifrån ett modernt samhälle och som definitivt inte tillämpar "Fat Tonys" utpressningsmetoder för att tvinga fram åtgärder de anser vara "korrekta".

För att vara på "sidan" som konstant gnäller över integritet, rättvisa, individualism och demokrati är de absolut effektivast på att FULLSTÄNDIGT kasta dessa principer ut genom fönstret sålänge det gynnar dem själva.

Ellinor sa för ett par timmar sedan att jag hetsar upp mig för mycket, maybe I do! Men om inte jag blir arg och ställer mig frågande till sånt här, vem ska då uppvigla 80talisternas LATA jävla arslen att börja säga ifrån!? Haha!

 I AM THE SAVIOR, (that's with a capitol S). What?.I Am,... Please? Aw come on!! *ta av sig romerska rustningen*,.... party pooper. *går iväg med sänkt huvud och släpar svärdet efter sig*


Kommentarer
Postat av: Rachid Manell

jag håller med om att vi behöver nya fackliga organisationer. Jag har varit med facket i två omgångar med samma slutresultat som du "råkade" ut i er löneförhandling. Problemet med dagens fack är att den har glömt vad som byggde den från början. Jag hoppas att det kommer några nya aktörer eftersom jag tror på den fackliga idén.

2007-10-27 @ 18:47:43
Postat av: The Black Guy

Dina libera syn äcklar mig! tack vet jag Kim Jong II han är en redig o bra förebild!!

2007-11-06 @ 11:26:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback