Följ med på en runda version 2

Det var ett litet problem tidigare, filmen visades inte. Men nu är de löst! Enjoy!


Going Apeshit on our asses....

Ibland slår det slint i skallen på en. Olika människor reagerar olika på en icke-substansbetingad snetändning; en del kastar något av porslin eller glas in i väggen. Andra beväpnar sig med en Glock och har systematiskt ihjäl 32 personer på sin skola.

Idag har vi en av de förstnämnda typerna här i vårt bygge. Nånstans på Marina Pointe springer det omkring en halvpsyko person som skriker och kastar saker från balkongerna.
Så i skrivande stund håller man sig inne, man vill inte möta en spritt språngande galning som kastar ned en från tredje våningen.

Från en sak till en annan; Min lärare, Darryl Ogata, är just nu i Tokyo. Jag anser detta vara ytterst orättvist. Jag vill också till Tokyo! Varför inte jag?! *snörvla* Jag får stanna i USA och trycka i mig tröst donuts!

Dounut! Donut! hur du ?n vill stava det, lika god f?r det!

Och åter igen från en sak till en annan; jag blev mer eller mindre kallad jävla invandrare på amerikanska häromdagen! Och givetvis inte av en utbildad amerikan. The Story:
Jag skulle handla vin nere på Ralph's (typ ICA Supermarket), i kassan frågar tösen mig "Do you have ID?", vilket jag blev superpaff för. Så jag konstaterar att "Nej, jag har inte ID med mig, men min vän kan köpa det istället. Han har ID". Då reagerar både kassörskan och nerpackaren (ja, de har folk som packar ner dina varor åt dig) "What? No you cant do that! The one who pays have to be the one with the ID". Jaha? tänker jag och ger Mårten 10 Dollar, samt säger "Well, He is the one paying!". Dessa två nervösa typer vägrar, skakar på huvudet och säger att de absolut inte går. Varpå jag accepterar att de inte vill sälja vinet och säger "This country and its frikkin rules".
Då går en kille i kön bakom igång och säger "It's for a reason man, its for a reason!". 

Notera att endast i ett land med IQ 13 kan man resonera som denna mannen gör, och get away with it.
Du får inte lov att handla vin om du är under 21. Men att ta körkort som 16 åring, köpa vapen över disk och röka majja nere på Venice Beach är inte aaaaaalls farligt. Men vin är?

Jag tittar på mannen, får inte ut ett ljud. Vet han själv om hur korkat det lät? Vänder mig om och går, och då får jag orden "Get your Greencard" (eller något i den stilen)  slängda i ryggen på mig av Herr IQ 13.

Åter igen; Herr IQ 13, hur skulle ett Greencard hjälpa mig köpa ett Vin?! Jag hade fått lov att jobba var jag velat, men de hade fortfarnde trott jag var under 21 om jag inte haft ID!

USA är som man tänker sig i Sverige. En ganska stor majoritet är inte helt begåvade, de är givetvis inte helt borta, men de är en annan typ av utbildning här. Men en del har verkligen lämnat grinden helt öppen och har inte en enda ponny hemma alltså! IQ 13 mannen är då en av dessa. Ju mer söder man kommer, ju fler ponnys har flytt fältet.

Nu tänker jag ta mig en måltid av något slag! Må väl kära vänner!
PS:
http://www.amerikat.se  har lite uppdateringar. Ett nytt bildgalleri, inte vidare fancy men iaf, och ett videoklipp! Enjoy!

En sorgens dag i USA

Idag inträffade den värsta skolmassakern i amerikansk historia. På bara några stunder försvann 33 liv från denna jord. Virginia Tech är universitetet som drabbats av denna tragedi.

Allt jag vet om det inträffade är vad vi läser i medier, amerikanska som svenska. Mitt college har inte hunnit reagera på det som inträffat än, men jag misstänker att vi kommer känna av det imorgon.

Det är så tragiskt, saknar ord. Hur man bara som människa stänga av och utföra något så barbariskt?!
Ska bli väldigt intressant att se den debatten här i USA som följer, det lär handla om allt utom vad som är det egentliga problemet i detta landet.

Nu skall jag sussa kudde, jag måste bli bättre på att uppdatera denna bloggen, herregud. Men ni som läser måste bli bättre på att kommentera, annars blir man inte sporrad att skriva ju! Skriver för er, inte mig själv. Det gör jag i en privat blogg ! :D 

Sköt om er! 

En sen sommarnatt i Malmö....

Tusentals människor står på Stortorget och blickar mot en stor svart scen. Förväntan hänger i luften, alla andas i takt, ingen tar för stor plats, alla väntar. Förväntan höjs när det pysande ljudet av några rökmaskiner bryter tystnaden från scenen, publiken börjar ljuda!
Ett par välriktade spotlights tänds och i samma sekund ljuder några väl valda toner ut över havet av folk och in på Scen stormar artisten / artisterna. Havet av människor förvandlas på en sekund till ett kontrollerat kaos! Man kan inte höra sina egna tankar längre, man kan inte sluta le, man vet att Malmö Festivalen har Börjat!

 Är det inte lustigt gott folk?! Här sitter jag i Marina Del Rey och längtar efter att få höra Timbuktu (och kanske The Ark) på samma scen som jag hör dem varje år.  Idag har jag verkligen slösat bort mitt liv, och jag älskar det. Jag har inte varit utanför lägenhetens dörrar idag! Kollat på massa TV serier, ritat, skrivit, pratat med vänner på MSN, ätit frukt (ovanligt i Cali!, de är för satans dyrt), druckit några glas vin, lekt filosof, tänkt på min vistelse här, saknat min familj, studsat på en gigantisk blå boll som plötsligt dök upp i vårt vardagsrum, sjungit lite för mig själv (.typ första ggn !), bråkat om Ägg med min rumskamrat (haha,.FAKTISKT!,. Lustigt värre)...

 Jag har helt enkelt njutit av dagen utan att behöva känna mig tvungen att göra något!
Onsdagarna är "mina" dagar. Jag är ledig hela dagarna medans mina tre rumskamrater har mkt annat att göra, typ skola. Så kvällstid har jag hela lyan för mig själv, och med det kommer tystnaden, ty denna underbara tystnad! Åh!.
Det är Inte helt lätt att bli student må jag säga. Gå från "Nej men denna va snygg, den köper jag" till den ena kulinariska utsvävningen efter den andra av olika nudelsmaker!

Jag vill verkligen inte vara Student,.. eller jo kanske, om jag hade fått lov att tjäna pengar samtidigt så jag kunnat köpa de lite lyxigare nudlarna med kryddor !! Men neeeej, amerikanska regeringen deportar mitt arsle om jag så lite som flippar en Burgare på Carl's JR!,. Suck. Dessa jänkare och deras jävla regler.

Lustigt, dom är BÄST på att hitta på regler, och har den dummaste befolkningen i världen som inte har en aning om hur man följer dem. Och de undrar varför de har överfulla fängelsen,....
För att kort förklara hur dumma folk kan vara i detta landet;  De har varningskyltar på automatiska dörrar.
"Warning: AUTOMATIC DOOR!",.... seriöst också!!! Hahah dog av garv när jag såg det första ggn.
Detta är nog det enda landet i världen där de dummaste i befolkningen frodas! :D hihi.

Nej nu ska jag maila min arabiska pärla nere i Abu Dhabi! *poff borta*


Livet i Marinan

Jag bor 250 meter ifrån världens största småbåtsmarina, Marina Del Rey.
Båtar för miljoner och åter miljoner guppar upp och ner på rad längs kajerna, jetset folk rör sig i krokarna och bilar man bara sett i tidningar rullar förbi entrén.

Man kan inte ta miste på var jag är, California baby !!


 Stundtals dock kryper det svenska i en fram. Jag märker mig själv sakna ensamheten dock. Och mörkret.
Det låter helt befängt, och jag antar att det är det. Men jag mår bra av att spendera tid med mig själv, och den senaste tiden har jag bott med tre killar konstant.!. Ensamvargen i mig dör sakta men säkert.

Igår var jag och Markus ute med Zoran från L.A Car och besökte en privat bilsamling av tyska pre-war fordon. Mkt intressant! Därefter åkte vi vidare till Mercedes Classic Car Center, också ypperligt intressant! Tog mycket foton och video som kommer upp på sidan snart.
La dock in videon från Six Flags på 
www.amerikat.se  idag. Så njut av den sålänge!

Nu ska ja drömma mig iväg lite! Ciao